Alzheimer

Samen alzheimer overwinnen

Help jij mee?

De droom van Alzheimer Nederland is dementie te voorkomen of te genezen. Dat is hard nodig, want 1 op de 5 Nederlanders wordt getroffen door een vorm van dementie. Onderzoeksinstituut RIVM verwacht zelfs dat dementie in 2030 doodsoorzaak nummer 1 is. Daarom financieren we wetenschappelijk onderzoek om een oplossing te vinden voor deze ziekte.

Daarnaast werken we al ruim 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we door deskundige hulp en informatie te bieden en door op te komen voor hun belangen. Met 51 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk dekkend netwerk van betrokken vrijwilligers, zodat we dichtbij zijn voor iedereen die geraakt is door dementie.

Ons werk kunnen we niet doen zonder jouw hulp! Want alleen dankzij actie(s) en financiële steun kunnen we investeren in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Kom in actie voor Alzheimer Nederland en loop mee met de Summernightrun!  Zo help je op een heel persoonlijke manier mee in de strijd tegen dementie. Hoe groot of klein jouw deelname ook is: wij zijn dankbaar voor jouw bijdrage en altijd trots op onze actievoerders!